zondag 18 maart 2012

Brabant Criterium 2012

Sang Nguyen, de winnaar van de D
Voor de derde keer organiseerde Dubbelschaak een Brabant Criterium toernooi in de Walnoot. Het was een lekker vlot lopend toernooi. We begonnen keuring om 10 uur en voor 4 uur stond iedereen weer buiten.

Cat, AB
De categorie AB speelde in een gemende groep met de C-spelers. En dat wil echt niet zeggen dat de C spelers niets te vertellen hadden. Vooral Tijany Ousmane winst zich heel goed te mengen met de AB spelers. Hij eindigde als beste C speler op de derde plaats. Daarna kwamen weer twee AB spelers en daarna kwamen Sam Baselmans en Thijs Joosten. De nummers 2 en 3 van de C groep.
Thomas Kools wist met 6,5 uit 7 te winnen in de AB, boven Robin Verhoeven en Jaap Gottlieb.

Cat,D
De categorie D en E speelde negens rondes. Sang Nguyen wist knap te winnen met 8 punten. Hij verloor alleen van de nummer twee, Laurens Bijlmakers. Na eigen zeggen blunderde hij in die partij een paar stukken en daar profiteerde Laurens graag van. Als derde eindigde Peter Daamen in deze groep.

Cat E
Bij de jongste spelers was er ééntje niet te verslaan!! Charlie Tang won vakkundig alle negen partijen. Met twee punten minder kwam Mats de Voys als tweede uit de bus en Bas v Schaijk kon de derde plaats beker ophalen.

De foto's van deze dag, zijn hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten